Management Buy Out

U werkt al jaren bij uw werkgever. Op een gegeven moment komt de directeur/ aandeelhouder met het nieuws dat hij het bedrijf wil verkopen. Het kan ook zijn dat u het initiatief neemt en de directeur/DGA hierna vraagt. Een bedrijfsovername via een Management Buy Out (MBO) kan veel mogelijkheden bieden.

Wat is een MBO?

Bij een MBO koopt u als zittend management het bedrijf waar u werkt of een onderdeel hiervan.

Voordelen van een MBO

Wanneer u een bedrijfsovername wil doen via een Management Buy Out kunt u vele voordelen opdoen, namelijk:

  • U kent het bedrijf van binnenuit
  • U kent de sterke en zwakke punten van het bedrijf
  • U bent bekend met de verkopende partij

Valkuilen van een MBO

Voordat u overgaat tot een Management Buy Out is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u dit wil. U zit nu namelijk aan de andere kant van de tafel. Het is daarom belangrijk om zeker te zijn van uw zaak. Corporate Match Advisory ondersteunt u hierbij. Wij bespreken met u uw drijfveer, uw visie en de mogelijkheden.

Financiering van een MBO

De financiering van een Management Buy Out is uitdagend. Vaak dient er externe financiering aangetrokken te worden. Door de brede expertise binnen Corporate Match Advisory weten wij u op de juiste weg te helpen.

Kennismaken: vrijblijvend en kosteloos advies

Corporate Match Advisory kan u voor een deel of het gehele traject adviseren en begeleiden m.b.t. het samenstellen van het MBO-team, de haalbaarheid, de waarde van de onderneming vaststellen, de juiste onderhandelingstactiek voeren, de juridische en fiscale structuur opzetten en de juiste financiering. Vraag een offerte aan voor de tarieven.

Neem hiervoor contact op via onsĀ contactformulier.