Wat is de waarde van mijn onderneming?

Dat u uw bedrijf wil overdragen en verkopen staat vast. Het bedrag dat u voor uw onderneming wil ontvangen heeft u wellicht ook al in gedachte. Maar strookt dat bedrag wel met de waarde van uw onderneming zoals een externe dat ziet?

Waarom is een waardebepaling van uw onderneming van belang?

Een waardebepaling van uw onderneming is een proces dat een individuele aanpak vereist. Wanneer u wilt fuseren, uw bedrijf wilt verkopen of extra financiering (d.m.v. uitgifte van aandelen) wilt ophalen is het bepalen van de waarde van groot belang. Niet alleen krijgt u goed inzicht in de waarde van uw onderneming in de markt, ook geeft een waardebepaling een goede onderbouwing voor de onderhandelingsfase, verkoopmemorandum, financiering of aandelenverdeling.

Een waardebepaling van een specialist en buitenstaander geeft een frisse blik op uw onderneming. Corporate Match Advisory beschikt over een database met gerealiseerde marktprijzen en is aangesloten bij een landelijke database welke gevuld wordt door alle serieuze overnameadviseurs.

Wat zijn de kosten van een waardebepaling? Prijsopgaaf binnen 24 uur

De waardering begint met een analyse van uw onderneming. De sterke en de zwakke punten, marktpositie en winstcapaciteit. Een goede waardebepaling geeft u inzicht in de factoren die de waarde van uw onderneming het meest beïnvloeden. De uiteindelijke waardebepaling vormt een belangrijk punt in de onderhandelingsfase. De kosten zijn afhankelijk van de omvang en de complexiteit. Voor uw situatie brengen wij graag een prijsopgaaf uit.

Wilt u een waardering van uw onderneming laten maken? Neem dan contact op via ons contactformulier.