Verkooptransactie: Vadeko Buy In Management Buy Out

25 april 2018

Vadeko en Domestic Prefab Houtconstructies samen de toekomst in.

Voormalig eigenaar Sierd van der Kooij heeft per 1 januari 2015 zijn belang in Vadeko B.V., te Winsum verkocht. Na 25 jaar ondernemerschap vond de heer Van der Kooij het tijd om wat rustiger aan te gaan doen.
Sierd van der Kooij, Wiebe Postma, Mark Timmer

 

Overname

De timmerfabriek is overgenomen door Mark Timmer, sinds 2007 directeur en eigenaar van Domestic Prefab Houtconstructies te Geesbrug en Wiebe Postma, voorheen reeds 7 jaar werkzaam bij Vadeko als calculator en planner. ,,Een goede aanvulling op elkaars werkzaamheden. Beide bedrijven produceren houtskeletbouwelementen, zoals daken, gevels, andere prefab houten elementen en complete casco’s voor woningen. Ondanks dat de bedrijven dezelfde producten op de markt brengen, komen ze elkaar weinig tegen in concurrerende positie. Bij Domestic Prefab Houtconstructies bestaat 75% van de werkzaamheden uit projectmatig werk. Bij Vadeko is dat juist andersom”, aldus Mark Timmer. ,,En zo kunnen wij juist handig gebruik maken van elkaars expertise waardoor wij onze klanten nog beter en completer kunnen bedienen”, vult Wiebe Postma aan.

Om de samenwerking te bekrachtigen is Wiebe Postma per 1 januari 2015 ook mede-eigenaar van Domestic Prefab Houtconstructies. Ondanks de nauwere samenwerking zullen er geen banen verloren gaan. Momenteel zijn er gezamenlijk circa 50 medewerkers aan de organisaties verbonden. Beide bedrijven zien momenteel de omzet aanzienlijk stijgen, en de orderportefeuille neemt toe. Derhalve zien de nieuwe eigenaren de toekomst met veel vertrouwen tegemoet, en zijn er voldoende mogelijkheden om te groeien.

Corporate Match Advisory heeft de heer Van der Kooij bijgestaan in het overnametraject.