Overnametransactie: Van Egten B.V. over in andere handen

25 september 2018

Metaalbedrijf Van Egten B.V. in Beilen is verkocht aan dhr. Wout Schipper en dhr. Anne Wiersma.

De twee huidige directeuren-eigenaren Jan Geerts en Bé van Egten zochten sinds enige tijd naar een geschikte koper voor hun familiebedrijf. Die nieuwe eigenaar moest wel aan hun eisen en voorwaarden voldoen: behoud van de werkgelegenheid voor de personeelsleden en borg staan voor de kwaliteit van de gemaakte producten als roestvrijstalen installaties en apparatuur voor de voedings- en zuivelindustrie, voor de recycling- en vuilverwerking, voor de off shore, voor de bouwnijverheid en voor crematoria.

Duo

Wout Schipper en Anne Wiersma kennen elkaar al jaren en hebben beiden een technische en bedrijfskundige achtergrond, die aansluit bij wat de verkoper zocht.

De nieuwe directeur-eigenaar Wout Schipper heeft na zijn HTS opleiding 14 jaar gewerkt bij Roden Staal B.V. en vanaf 2009 was hij in verschillende management functies actief onder andere in Nederland, de Verenigde Staten, Zuidoost Azië en India actief in de staalsector en petrochemie.

Anne Wiersma heeft na zijn opleidingen HTS Werktuigbouwkunde en universiteit (bedrijfskunde) onder andere gewerkt in de offshore industrie, bij BSB Staalbouw in Sumar en als hoofd verkoop bij Machinefabriek Van der Ploeg in Leeuwarden. Daarnaast is hij sinds 2009 samen met zijn vrouw eigenaar van een hydraulisch servicebedrijf met 10 personeelsleden in Rotterdam.

De vertrekkende directeuren-eigenaren Jan Geerts en Bé van Egten zijn blij dat ze twee opvolgers krijgen die net als zij, elkaar aanvullen wat betreft expertise, vakmanschap en ondernemerszin en beiden ook zelf in het bedrijf aan de slag gaan.  De komende maanden zullen de huidige eigenaren nog als adviseur aan het bedrijf verbonden blijven om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De naam Van Egten B.V. blijft gehandhaafd want deze naam bestaat inmiddels 77 jaar en is in zijn sector onderscheidend door zijn specialistische producten en kennis.

Rol Corporate Match Advisory

Corporate Match Advisory heeft de heren Schipper en Wiersma in het gehele overnametraject bijgestaan. Vanaf de eerste kennismaking waarbij de wensen en (on)mogelijkheden zijn besproken, het zoeken naar een geschikt bedrijf, de financiering van de koopsom tot de finale (contractuele) afhandeling.