Bedrijf kopen of verkopen?

Elke onderneming en ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: een bedrijf verkopen en overdragen aan de volgende generatie, verkoop aan het management, aan een concurrent of een participant. Het kopen of verkopen van een bedrijf is niet eenvoudig. Het overnameproces kent vele fasen waarbij complexe zaken om de hoek komen kijken. Het is daarom belangrijk om al tijdig rekening te houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van een overname.

Vraagt u zich af wat de waarde van uw bedrijf is? Of heeft u interesse in de overname van een concurrent maar wilt u niet gelijk in beeld komen? Wilt u sparren over hoe de overnamemarkt er momenteel voorstaat en of dit voor u een goed koop- of verkoopmoment is?

U krijgt tijdens een overnameproces te maken met veel financiële, juridische en fiscale onderwerpen en er zijn vaak meerdere partijen bij betrokken. Heeft u een actieve overnamestrategie maar nog geen geschikte ondernemingen gevonden?

Overweegt u een overname en bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige partner? Wij bespreken graag de (on)mogelijkheden op het gebied van fusies en overnames met u, indien gewenst in combinatie met een maatwerk financieringsoplossing.

Waarom Corporate Match Advisory?

Staat als onafhankelijke overnamespecialist volledig aan uw kant
Sinds 2002 actief op het gebied van overnames
Eén aanspreekpunt gedurende het gehele verkoop/ overnameproces
M&A en financieringskennis in één team
Heldere prijsstelling, resultaatgericht
Beschikt over een uitstekend netwerk

Corporate Match Advisory helpt en adviseert ondernemers en aandeelhouders bij fusies & overnames. Wij verrichten onze diensten o.a. bij:

Management Buy In (MBI): u wordt eigenaar van een bedrijf, zonder dat u reeds voor het bedrijf werkzaam was.

Management Buy Out (MBO): u koopt de onderneming waar u werkzaam bent van uw werkgever.

Strategische overname : hiermee kunt u uw bestaande bedrijf laten groeien.

Het overnameproces

U heeft de wens om een bedrijf te kopen, maar heeft u al bedacht wat voor een bedrijf u wil gaan kopen? Waarschijnlijk heeft u een beeld van het bedrijf dat u wil gaan kopen. Veel bedrijven staan in de stille verkoop. Het kopen van een bedrijf is een gevoelig proces en moet zorgvuldig worden aangepakt. Corporate Match beschikt over een groot netwerk en is hierdoor in staat om samen met u een geschikt bedrijf te vinden.

Wij kunnen u als geïnteresseerde koper op basis van een objectieve analyse adviseren bij het afwegen van een overname. We houden rekening met de strategische en persoonlijke redenen, begeleiden u bij het bepalen van de waarde, het genereren van overnamevoorstellen en het complete vervolgtraject hierop, inclusief de onderhandelingen en financiering van de overdracht.

Kennismaken en prijsopgaaf?

Neem contact met ons op.

Stuur ons een e-mail en u krijgt per ommegaande onze brochure met het stappenplan.