Uw financiering

Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop uw onderneming is gefinancierd bepaalt in belangrijke mate de beperkingen en de mogelijkheden van uw onderneming. Een slecht gefinancierde onderneming vergt te veel ‘verkeerde’ aandacht en laat kansen onbenut.

Financiering vaak niet meer passend bij veranderde onderneming

Iedere financiering heeft zijn eigen prijs en voor- en nadelen, afhankelijk van uw activiteiten en plannen. Veel ondernemers wachten te lang met het aanpassen van hun financiering. Pas bij een grote investering, sterke groei of een overname wordt er naar de financieringsstructuur gekeken. Banken zijn weer bereid verder te gaan in de financiering dan enkele jaren terug. Wel zult u als ondernemer zich goed moeten voorbereiden. De tijden van ‘gemakkelijk krediet’ zijn voorbij.

Uw bank en investeerder vragen kwaliteit

Volgens Corporate Match reageren goede ondernemers op veranderingen in hun omgeving. Zij verdiepen zich niet alleen in de gewijzigde markt van klanten, maar ook in die van hun ‘leveranciers’ in de financiële wereld, zoals bank of investeerder.

Banken en participanten vragen een duidelijk ondernemingsplan, waarin niet alleen uw visie, activiteiten en plannen worden beschreven, maar ook hoe u uw omzet behaalt, waarmee uw winst wordt gemaakt en hoe uw liquiditeit zich ontwikkelt. Besef dat niet slechts banken zo kritisch naar uw onderneming kijken, maar ook investeerders en zelfs uw grote klanten.

Wat doet Corporate Match Advisory voor u?

Corporate Match Advisory is als onafhankelijk corporate finance adviseur op de hoogte van alle facetten van bedrijfsfinanciering. Wij adviseren en begeleiden u in de processen waarin uw hele bedrijfsfinanciering beoordeeld moet worden.

Corporate Match Advisory weet hoe banken nu met kredietverlening werken en de eisen die zij en investeerders stellen. Wij weten hoe u uw kredietvraag succesvol maakt en adviseren en begeleiden u in de gesprekken of onderhandelingen met banken of investeerders.

Laat uw financieringsstructuur analyseren voordat er een acuut financieringsvraagstuk is. Alleen op die wijze heeft u de tijd om te werken aan een verbetering. Wacht dus niet tot een overname al bijna rond is of de investering gedaan moet worden. Maak een afspraak om te bespreken wat Corporate Match Advisory voor u kan doen.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op via ons contactformulier voor het maken van een afspraak.