Bedrijf kopen

U heeft het overnemen van bedrijven reeds onderdeel gemaakt van uw strategie of u denkt er weleens over na om uw bedrijf uit te breiden d.m.v. een overname? Maar hoe gaat dat in zijn werk? Het kopen van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces. Corporate Match Advisory adviseert u hierbij en zorgt voor uitvoering.

Een zorgvuldig proces
U heeft de gedachte om te groeien met uw bedrijf door concurrenten of aanpalende activiteiten over te nemen, maar heeft u al bedacht wat voor een bedrijf u wil gaan kopen, en waarom juist dan dat bedrijf?

Veel bedrijven staan in de stille verkoop. Het kopen van een bedrijf is een gevoelig proces en moet zorgvuldig worden aangepakt. Wij beschikken over een groot netwerk en zijn hierdoor in staat om samen met u een geschikt bedrijf te vinden.

Wij kunnen u op basis van een objectieve analyse adviseren bij de afwegingen die u moet maken. We houden rekening met uw strategie, begeleiden u bij het bepalen van de bandbreedte van de waarde, genereren overnamevoorstellen, voeren en ondersteunen u bij de onderhandelingen en arrangeren financiering.

Er zijn meerdere manieren om een bedrijf te kopen:

Management Buy In (MBI): u wordt eigenaar van een bedrijf, zonder dat u reeds voor het bedrijf werkzaam was.

Management Buy Out (MBO): u koopt de onderneming waar u werkzaam bent van uw werkgever.

Strategische overname : hiermee kunt u uw bestaande bedrijf laten groeien.

Het overnameproces

U heeft de wens om een bedrijf te kopen, maar heeft u al bedacht wat voor een bedrijf u wil gaan kopen? Waarschijnlijk heeft u een beeld van het bedrijf dat u wil gaan kopen. Veel bedrijven staan in de stille verkoop. Het kopen van een bedrijf is een gevoelig proces en moet zorgvuldig worden aangepakt. Corporate Match beschikt over een groot netwerk en is hierdoor in staat om samen met u een geschikt bedrijf te vinden.

Wij kunnen u als geïnteresseerde koper op basis van een objectieve analyse adviseren bij het afwegen van een overname. We houden rekening met de strategische en persoonlijke redenen, begeleiden u bij het bepalen van de waarde, het genereren van overnamevoorstellen en het complete vervolgtraject hierop, inclusief de onderhandelingen en financiering van de overdracht.

Kennismaken en prijsopgaaf?

Neem contact met ons op.

Stuur ons een e-mail en u krijgt per ommegaande onze brochure met het stappenplan.